Номер телефону

+380979671721

Email

info@regeldukraine.com

Відкриті з

пн.-пт. 8:30-16:30

Новий рік в Німеччині. Повернення податку з Німеччини онлайн. Розрахунок податку з Німеччини. Відшкодування податку з Німеччини. Рефундація податку.
Новий рік в Німеччині

Regeld – повернення податку з Німеччини онлайн

Після різдвяних свят і багатьох різних різдвяних обрядів настає час новорічних свят. Кожен з нас святкує Новий рік по-своєму, але в Німеччині є певні традиції, без яких німці просто не уявляють це свято. Проте хто знає чим ці традиції відрізняються від традицій інших країн?

Новий рік в Німеччині. Silvester.

У Німеччині день перед Новим роком називають Silvester на честь Папи Римського Сильвестра I, який помер 31 грудня 335 року. За переказами, невіруючі люди неодноразово давилися в його присутності риб’ячими кістками. Тому забобонні люди 31 грудня уникають риби або ласують нею з особливою обережністю.

Новий рік, так само як і Святковий Вечір, вважається однією зі „святих ночей” і пов’язаний з різними обрядами та суєвіррями. Німці вірять, що гучна стрільба та вибухи феєрверків виганяють демонів, нещастя та злих духів, щоб щастя та благополуччя супроводжували нас у Новому році.

Короп є типовою новорічною їжею для багатьох німців, оскільки риба вважається талісманом. Кажуть, що носіння луски коропа в гаманці принесе фінансове благополуччя в наступному році.

Новий рік в Німеччині. Феєрверки в Німеччині на Новий Рік

Немає іншої традиції на Новий Рік, яка була б такою поширеною, як феєрверки. У Німеччині вони стали невід’ємною частиною святкування Нового року. Цей звичай має свої коріння в германських обрядах, коли під час зміни року великим шумом виганяли злих духів та демонів. Перший справжній феєрверк датується 1506 роком, коли Максиміліан І під час Рейхстагу у Констанці запалив його над Боденським озером.

Щоб не викликати незадоволення духів, також варто утриматися від висушування білизни в день Сильвестра, адже вигнані духи можуть зачепитися в білизні.

Новий рік в Німеччині. Молібдоманство (Bleigießen)

Хто не хотів би передбачати майбутнє? Римляни вже були стурбовані подібними ідеями – і тому винайшли молібдоманство. Ця техніка ворожіння полягає у нагріванні шматків свинцю над вогнищем. Після того як метал розплавиться, його вливають у миску з холодною водою, де він набуває певної форми. Шматок металу у формі серця може символізувати кохання, а подібний до квітки – передбачати нового друга. З 2018 року молібдоманство заборонено через токсичні властивості свинцю. Цей звичай правильніше тепер називати „лиття воску” або „литтям олова”. Однак принцип цього новорічного обряду залишається таким же: шматок воску або олова розігрівають у ложці до стану рідини. Потім ця рідина виливається в склянку з холодною водою. Там вона раптово охолоджується і затвердіває. У виробі, який утворився, ви можете спробувати розпізнати фігури і вивести з цього пророцтво про ваше майбутнє.

Новий рік в Німеччині. Традиція на Сильвестра

Подаруй щастя

Оскільки Сильвестр і наближення Нового року пов’язані зі щастям, ви можете принести радість своїм близьким особам, подарувавши їм порцію щастя. Маленькі символи щастя, такі як свинка-скарбничка, комінчик, чотирилисник, або навіть лотерейні квитки, є популярними подарунками.

Носіння червоної білизни

Щоб бути впевненими, що Ви будете не лише щасливі, але й кохані, жінки одягають червону білизну 31 грудня. Ця традиція повинна принести власнику щастя, здоров’я, а головне — кохання у Новому Році.

Чищення яблук

Оберіть яблуко і знімайте шкірку у вигляді спіралі, а потім кидайте шкірку через ліве плече. Літера, яка утвориться (часто вам знадобиться трошки фантазії), розповість вам, хто буде Вашим коханим у Новому Році.

Дивитися «Вечерю для одного»

Обов’язково в передноворічну ніч потрібно подивитися класичний скеч «Вечеря для одного». 31 грудня ця вистава декілька разів транслюється по телебаченню.

FacebookTelegramInstagram
Regeld – Розрахунок податку з Німеччини онлайнt.me/regeldukrainehttps://instagram.com/regeld.ua
Номер телефонуЕлектронна поштаАдрес
+380979671721info@regeldukraine.comМ. Ряшів, вул. Ліса Кулі 6/7
35-025
Новий рік в Німеччині. Звичаї святкування Нового року в Німеччині. Повернення податку з Німеччини онлайн

Рекомендовані статті