Номер телефону

+380979671721

Email

info@regeldukraine.com

Відкриті з

пн.-пт. 8:30-16:30

Додатковий дохід в Німеччині (Nebeneinkünfte) – це гроші, які ви отримуєте на додаток до своєї зарплати. До додаткового доходу відносять, наприклад, надходження від волонтерської роботи або від оренди та здачі в оренду майна. Але також можуть бути надходження від так званих приватних угод про продаж або випадкового продажу речей. Що таке приватна угода про продаж? Приватна угода про продаж вважається такою, коли ви, наприклад, володієте земельною ділянкою менше 10 років і потім її продаєте, або коли ви реалізуєте необоротні активи, які не використовуються щоденно, протягом 12 місяців. До них належать, наприклад, дорогоцінні метали і антикваріат, тобто речі, які можуть швидко зростати у вартості. Тут діють такі правила: якщо прибуток від продажу в рамках приватної угоди про продаж за рік становить менше 600 євро, він не оподатковується. Якщо прибуток від продажу перевищує 600 євро, потрібно сплатити податки.

Regeld – повернення податку з Німеччини онлайн. Виконай безкоштовний попередній розрахунок податку.

Додатковий дохід в Німеччині. Які ще існують додаткові доходи?

Якщо ви нерегулярно продаєте предмети побуту в Інтернеті. Наприклад, старі речі ваших дітей або предмети вашої покійної бабусі на блошиному ринку, то ви, як правило, не отримуєте прибутку. Це означає: вартість, за яку ви купували ці речі раніше, була вищою, ніж те, що ви отримуєте зараз від продажу. Такі додаткові доходи є звільненими від оподаткування.

Але якщо ви отримуєте від продажу речей прибуток, ваш додатковий дохід підлягає оподаткуванню, якщо доходи перевищують 256 євро на рік. Та ж сама межа діє, коли ви, наприклад, двічі на рік продаєте своєму сусіду старі шини за 150 євро. Ці 300 євро вам потрібно оподаткувати. Фінансова служба називає це „доходи з випадкових посередництв та з оренди рухомих речей”.

Також підлягає оподаткуванню подальший продаж квитків на заходи, наприклад, в спортивній галузі. Про це заявив Бундесфінанцхоф у своєму рішенні. Це стосувалося квитків на фінал Ліги чемпіонів з футболу.

А якщо я регулярно щось продаю?

Ви працюєте, а у вільний час шиєте одяг, який продаєте в Інтернеті. Оскільки ви «регулярно та стабільно берете участь в економічних операціях», сплачуються податки на прибуток і вам необхідна реєстрація бізнесу. Так само, як і всі, хто регулярно щось продає.

FacebookTelegramInstagram
Regeld – Розрахунок податку з Німеччини онлайнt.me/regeldukrainehttps://instagram.com/regeld.ua
Номер телефонуЕлектронна поштаАдрес
+380979671721info@regeldukraine.comМ. Ряшів, вул. Ліса Кулі 6/7
35-025

Рекомендовані статті