Номер телефону

+380979671721

Email

info@regeldukraine.com

Відкриті з

пн.-пт. 8:30-16:30

Сплата податку в Німеччині. Повернення податку з Німеччини онлайн. Розрахунок податку з Німеччини. Відшкодування податку з Німеччини. Рефундація податку.

СПЛАТА ПОДАТКУ В НІМЕЧЧИНІ

Regeld – повернення податку з Німеччини онлайн

Сплата податку в Німеччині. Що робити, якщо податкова вимагає доплатити податок? Іноді податкова служба вимагає доплатити податок після подання декларації про доходи. Що тепер? Чи потрібно мені переказувати гроші? Та чи можу я попросити відстрочку? Чи потрібно платити відсотки? Ми відповідаємо на ваші запитання.
Ви подали податкову декларацію, і вже мрієте про відпустку під пальмами після отримання щедрої виплати? Насправді переважна більшість податкових декларацій призводить до повернення надміру сплачених податків. Останні дані наведені за 2021 рік. Тоді 14,3 мільйона осіб подали податкову декларацію, і 12,6 мільйона з них отримали відшкодування. Але іноді буває гірке розчарування: податкова вимагає доплатити податок. Що робити в такому випадку?

Щоб таких ситуацій не допустити, ми рекомендуємо Вам звернутись до нас та виконати безкоштовний попередній розрахунок податку, щоб дізнатись:

  1. Чи Вам належить повернення податку чи доплата?
  2. Яку суму коштів Ви можете повернути або Вам потрібно доплатити?
  3. Чи обов’язково Вам розраховувати податок?

Нижче розглянемо ситуацію, коли Ви не звертались до нас, щоб виконати розрахунок податку і дізнатись суму повернення, а розрахували податок з допомогою посторонньої особи і Вам замість повернення прийшла доплата. Що робити в такому випадку? Як реагувати?

Як зрозуміти чому замість виплати податку прийшла доплата?

Якщо платник податків завжди отримував відшкодування податку, а потім раптом настає рік, у якому необхідно сплатити додатковий податок, для цього може бути багато причин. Ось декілька з них: наприклад, якщо ви найманий працівник і у Вас завжди були витрати, які Ви віднімали з податку, а в цьому році таких витрат немає. Якщо Ви змінили податковий клас або роботу, почали отримувати вищу заробітню плату. Також можлива ситуація, коли у податковій службі допустили помилку. Це лише кілька прикладів – все завжди залежить від конкретного випадку.

Як визначити, чому податкова служба Німеччини прийняла рішення саме про доплату податку?

Інформацію, чому у Вас вийшла доплата податку, а не повернення Ви, ймовірно, знайдете в листі Bescheid від податкової служби в розділі пояснень. Тут фіскальна служба пояснює які надані Вами документи вона не врахувала. Таким чином, варто приділити увагу цьому тексту та прочитати його уважно.

Платники податку можуть подати заперечення протягом одного місяця. Це має сенс, якщо в податковій не визнали поданих Вами витрат. Однак якщо нарахування податку правильне, це не допоможе. Ви повинні перерахувати необхідну суму не пізніше встановленого терміну, який можна знайти в Bescheid. Навіть якщо податкова помилилася, вам повернуть гроші лише після з’ясування справи.

ДО РЕЧІ:
За певних умов ви можете відкликати свою податкову декларацію і таким чином, можливо, уникнути додаткових платежів. Детальніше про це ви можете дізнатися з нашої статті Відкликати податкову декларацію – чи можливо це?

Сплата податку в Німеччині. Чи можу я попросити відстрочку?

Що робити, якщо вимога про сплату податку надходить саме тоді, коли у вас виникли фінансові труднощі? Податкова служба може відстрочити сплату податкових боргів «повністю або частково, якщо стягнення вчасно призведе до значних труднощів для боржника, а вимога не піддається ризику внаслідок відстрочення» – це те, що сказано в пункті 222 податкового кодексу. Податковий кодекс (скорочено АО) є основним законом усіх податків.

Іншими словами, якщо ви можете підтвердити, що заборгованість по сплаті податку спричинить вам значні фінансові труднощі, податкова служба може надати вам відстрочку платежу за умови, що ви дійсно зможете погасити свої борги пізніше. Finanzamt вирішує, надавати вам цю відстрочку чи ні. Відстрочення платежу може бути повним або частковим. Податкова служба також може дозволити вам оплату частинами.

Як подати запит на відстрочення сплати податку?

Для відстрочення виплати необхідно подати заяву. Це неможливо зробити заднім числом – тому важливо надіслати лист вчасно! Заяву треба подати у письмовій формі, але вона може бути неофіційною. Це означає, що для цього немає спеціальної форми, все, що вам потрібно зробити, це написати лист, електронний лист або надіслати повідомлення через ELSTER.

У своїй заяві ви повинні описати причини, через які на даний момент ви не можете сплатити свої податкові борги. Можливою причиною може бути те, що ви не зможете виконати інші свої фінансові зобов’язання, наприклад, такі як орендна плата.

Якщо ви хочете платити частинами, вам слід зазначити це у заяві та, в ідеалі, подати план погашення, тобто пропозицію щодо того, як ви можете погасити свій борг. Це збільшує ваші шанси на те, що офіс схвалить заяву. У найкращому випадку цей план погашення має бути таким, щоб податкові борги були погашені в найближчому майбутньому.

Якщо ви зіткнулися з труднощами у розрахунку податків в Німеччині або не впевнені в тому, як правильно це зробити, наша фірма готова надати вам допомогу. Розуміння системи оподаткування країни може бути складною задачею, особливо для тих, хто тільки починає працювати або проживає у новій країні.

Не соромтеся звертатися до нас, якщо у вас виникли будь-які питання або потребуєте допомоги з розрахунком податків у Німеччині. Наші фахівці готові допомогти вам.

FacebookTelegramInstagram
Regeld – Розрахунок податку з Німеччини онлайнt.me/regeldukrainehttps://instagram.com/regeld.ua
Номер телефонуЕлектронна поштаАдрес
+380979671721info@regeldukraine.comМ. Ряшів, вул. Ліса Кулі 6/7
35-025

Рекомендовані статті