Номер телефону

+380979671721

Email

info@regeldukraine.com

Відкриті з

пн.-пт. 8:30-16:30

Спільне оподаткування в Німеччині Повернення податку з Німеччини онлайн. Розрахунок податку з Німеччини. Відшкодування податку з Німеччини. Рефундація податку.
Спільне оподаткування в Німеччині

Regeld – повернення податку з Німеччини онлайн

Спільне оподаткування в Німеччині: що це?

Спільне оподаткування в Німеччині (Zusammenveranlagung) – це форма так званого оподаткування подружжя, при якому подружжя подає спільну податкову декларацію.

Для одружених людей з моменту зміни законодавства існують два способи оподаткування: спільне оподаткування – також відоме як розподіл податкових обов’язків між подружжям – або окреме оподаткування за базовою ставкою.

При спільному оподаткуванні подружжя подають спільну податкову декларацію і оподатковуються як одна особа. Це також означає, що після подання податкової декларації вони отримують лише одне спільне податкове рішення (Steuerbescheid). Повернення податку також буде перераховане на один рахунок.

Під час спільного оподаткування спочатку розраховуються доходи кожного партнера окремо, а потім додають їх разом. Після цього подружжя оподатковується враховуючи витрати як одна особа. При цьому не має значення, чи подружжя сплачувало витрати зі спільного рахунку чи витрати були виключно одного з подружжя.

Як я можу подати заявку на спільне оподаткування?

Якщо ви хочете скористатися спільним оподаткуванням як подружжя, вам не потрібно подавати заявку на це. Щоб оподатковуватись як подружжя потрібно бути на [3 і 5] або [4 і 4] податкових класах. Які бувають податкові класи та як визначити свій податковий клас? Читай в нашій статті.

Спільне оподаткування чи окреме оподаткування – що вигідніше?

Спільне оподаткування завжди вигідне, коли існує значна різниця в зарплаті чоловіка та дружини. У загальному, чим більша різниця в зарплаті, тим вища податкова вигода.

Окреме оподаткування може бути розумним в тому випадку, якщо один з подружжя приватний підприємець, а інший працює на найманій роботі. Рекомендується також вибрати окреме оподаткування, якщо ви плануєте розлучатись.

Наша порада: загалом подружжя завжди повинні перевіряти, яка форма оподаткування буде для них більш вигідною, щоб уникнути чи мінімізувати сплату податку, а у деяких випадках рекомендується подати документи на зміну податкового класу. Змінити податковий клас Ви можете з нашою фірмою Regeld. Вартість зміни податкового класу у нас складає лише 60€.

FacebookTelegramInstagram
Regeld – Розрахунок податку з Німеччини онлайнt.me/regeldukrainehttps://instagram.com/regeld.ua
Номер телефонуЕлектронна поштаАдрес
+380979671721info@regeldukraine.comМ. Ряшів, вул. Ліса Кулі 6/7
35-025

Рекомендовані статті