Номер телефону

+380979671721

Email

info@regeldukraine.com

Відкриті з

пн.-пт. 8:30-16:30

За які роки я можу повернути податок з Німеччини?

Regeld – повернення податку з Німеччини онлайн

Податок Німеччина – як повернути податок? Розрахуй податок онлайн з Regeld

Податок Німеччина – як повернути податок за 2020-2023 рік? У 2024 році Ви можете повернути свій податок за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки. Для цього Вам необхідний такий документ як Lohnsteuerbescheinigung (або ж виписки по заробітній платі Abrechnung за останній місяць роботи) і заповнена анкета на нашому сайті.

Коли можна розпочати процес повернення податку з Німеччини за 2023 рік?

Повернення податку з Німеччини за 2023 рік буде доступне після завершення податкового року. Тобто вже з січня 2024 року Ви можете звертатись до нас за допомогою.

Як дізнатись суму повернення податку з Німеччини?

Щоб дізнатись суму повернення податку з Німечини, напиши до нас або заповни анкету на нашому сайті. Ми виконаємо для Вас попередній розрахунок податку, який є повністю безкоштовним.

Які документи необхідні, щоб повернути податок з Німеччини?

Для отримання повернення коштів, Вам необхідно мати Lohn- або Abrechnung- виписку по заробітній платі за останній місяць роботи. Також при запиті податкової служби Німеччини може знадобитися довідка про доходи в Україні та її переклад на німецьку мову. Якщо сума Вашого податку перевищує неоподаткований мінімум та у Вас є витрати, які можна відняти, потрібно також надати докази на ці витрати. Доказами на витрати можуть бути чеки, фактури, рахунки.

Які витрати можна відняти з німецького податку?

[Податок Німеччина – як повернути податок з Німеччини]

  1. Витрати на доїзд до роботи
  2. Витрати на навчання, курси, підвищення кваліфікації
  3. Витрати, пов’язані з речима, необхідними для роботи (наприклад покупка ноутбуку, який використовується для роботи)
  4. Прання робочого одягу (до 150 євро)
  5. Приватна медична страхівка + витрати на лікування (в тому числі на дитину)
  6. Elterngeld
  7. Безробіття та лікарняний
  8. Витрати на садочок (дошкільний навчальний заклад)
  9. Витрати на проживання в Німеччині (оренда помешкання)
  10. Інтернет/телефон (20 євро/місяць)
  11. Витрати на ведення подвійного домашнього господарства

Податкова вправі перевірити, а чи справді прибуток був нижчим за ліміт. Тому треба зберегти все, що доводить витрати: чеки, рахунки, банківські виписки, листи тощо. Термін зберігання встановлений щонайменше на 10 років. У випадку, якщо Ваш дохід за рік не перевищує неоподатковуваного мінімуму, немає необхідності шукати витрати. Оскільки Ви отримаєте повну суму повернення, витрати нічого не змінять в сумі повернення.

Від яких факторів залежить сума повернення податку з Німеччини?

Сума повернення податку з Німеччини залежить від багатьох чинників, таких як:

  1. Ваш рівень доходу в Німеччині.
  2. Офіційний дохід в Україні (або іншій країні, де Ви працювали).
  3. Ваш податковий клас та сімейний стан.
  4. Сума отриманих пільг.
  5. Витрати та відрахувань, вписані у Вашій податковій декларації.

Яким є неоподатковуваний дохід в Німеччині?

У всіх країнах Європи передбачені неоподатковувані суми. Проте вони різняться в кожній країні і встановлюються національними урядами самостійно. У Німеччині також існують неоподатковувані суми, які визначаються податковим кодексом.

У Німеччині неоподатковувана сума нетто становить:

  1. 9408.00 € у 2020
  2. 9744.00 € у 2021
  3. 10347.00 € у 2022
  4. 10908.00 € у 2023

Чи можу я повернути податок на банківський рахунок в гривнях?

Ні. Оскільки Україна не є членом Європейського Союзу, повернення податку можливе лише на рахунок в євро. Відкрити рахунок в євро дуже просто.

Коли Ваша фірма надсилає документи до податкової служби в Німеччині?

Ми займаємось відправленням Ваших документів щодня з понеділка по п’ятницю з 8:30 до 16:30 години. Вам не потрібно чекати конкретної дати. Ви можете розрахувати податок з Німеччини в будь-який зручний для Вас час.

Як виглядає процедура повернення податку з Німеччини?

  1. Напиши до нас в соціальних мережах, зателефонуй або заповни анкету на нашому сайті. Надішли нам фото/скан свого Lohnu або виписки по ЗП за останній місяць роботи (Abrechnung).
  2. Почекай на виконання безкоштовного попереднього розрахунку до 48 годин, щоб дізнатись суму свого повернення.
  3. Підтверди безкоштовний попередній розрахунок та вирази згоду на розрахунок податку.
  4. Отримай від нас лист на електронну пошту з підтвердженням надісланого розрахунку до податкової служби Німеччини та рахунок на оплату наших послуг.
  5. Виконай оплату за наші послуги протягом 14 днів та отримай повернення податку на свій банківський рахунок протягом 2-3 місяців (варто також пам’ятати, що німецька податкова служба має час на повернення податку до пів року).

Чи можу я оплатити Ваші послуги після отримання податку з Німеччини?

Оскільки Ваш податок повертається безпосередньо на Ваш банківський рахунок, можливості оплатити наші послуги після повернення податку немає. Оплата за наші послуги здійснюється протягом 14 днів від моменту надсилання нашими працівниками Ваших документів до податкової служби Німеччини.

Чи маю я обов’язок розраховувати податок з Німеччини?

[Податок Німеччина – як повернути податок?]

Якщо ви раніше подавали податкову декларацію, з цього моменту Вам потрібно робити це щороку. Це стосується також осіб з податковими класами 2, 3, 4 або 5, оскільки на цих класах Ви маєте обов’язок розраховувати податок щороку.

Якщо Ваш податковий клас – 1 або 6, і ви раніше не розраховували податки в Німеччині, вам не обов’язково подавати податкову декларацію. Однак це може бути фінансово вигідним для Вас.

Якщо Ви не знаєте потрібно Вам розраховувати податок чи ні, а також не знаєте яку суму Ви можете повернути, рекомендуємо звернутись до нас. Просто заповніть анкету на нашому сайті, а ми виконаємо для Вас безкоштовний попередній розрахунок податку.

Яка вартість Ваших послуг?

Інформацію про ціну на наші послуги Ви можете знайти у розділі Вартість послуг.

Ми також виконуємо безкоштовний попередній розрахунок, щоб ви могли дізнатись, яка сума коштів буде Вам повернена.

Ми впевнені, що наша ціна є максимально оптимальною для наших клієнтів. Також, варто зазначити, що ми не беремо відсотка від суми Вашого повернення податку та Ваш податок безпосередньо повертається на Ваш банківський рахунок. Погодьтесь, що 12-14% від середньої суми повернення у розмірі 900-1200 євро – це надто велика комісія. Тому у нас Ви платите лише 70 євро за розрахунок одного податкового року і ми залишаємось з Вами на зв’язку до моменту повернення коштів, а також вирішуємо усі питання, які можуть виникнути в процесі повернення податку.

Скільки чекати на повернення податку з Німеччини? Як довго триває процедура повернення податку з Німеччини?

[Податок Німеччина – як повернути податок з Німеччини]

Час повернення податків у Німеччині може змінюватися в залежності від різних факторів, таких як обсяг роботи, обробка документів та внутрішні терміни податкових органів.

Зазвичай процес повернення податків з Німеччини займає біля 3 місяців, але терміни можуть варіюватися в залежності від індивідуальних обставин. Варто пам’ятати, що німецька податкова служба має час на повернення до пів року.

Якщо протягом 4 місяців кошти не надійшли на Ваш банківський рахунок, наша фірма бере на себе відповідальність і проводить всю необхідну комунікацію з німецькими установами. Ми здійснюємо всі дзвінки та листування, спрямовані на оперативне урегулювання обставин, для забезпечення повернення Ваших коштів на Ваш банківський рахунок.

Розташування нашої компанії у Польщі (неподалік з українським кордоном) і наша щоденна відправка Ваших документів можуть сприяти швидшому поверненню податку на Ваш рахунок. У зв’язку з обмеженнями українського повітряного простору, відправлення усіх листів літаком з Польщі відбувається набагато оперативніше. Ці два фактори можуть вплинути на швидкість отримання Вашого податкового повернення.

Що робити, якщо податок з Німеччини не повернувся на мій банківський рахунок протягом 4-ох місяців?

У випадку, якщо минуло вже 4 місяці, а Ви все ще чекаєте на повернення податку, варто з нами сконтактуватись, щоб ми зайнялись урегулюванням ситуації. В такому випадку ми контактуємось з податковою службою Німеччини та вияснюємо на якому етапі знаходиться Ваша справа. Не менш важливим є подання правильного адресу для кореспонденції (листів від податкової установи Німеччини) та регулярна перевірка поштової скриньки. Затримки в поверненні податку часто трапляються через очікування Вашої відповіді на лист податкової служби, який може бути відправлений саме на вашу поштову скриньку.

Що робити, якщо мені прийшов лист від Finanzamt (податкової служби Німеччини) ?

Якщо ви отримали лист від Finanzamt, важливо оперативно реагувати, адже у нас зазвичай є до 30 днів на відповідь. Просто зробіть фото листа та надішліть його нам через будь-яку зручну соціальну мережу або на наш вебсайт, і ми забезпечимо подальше вирішення ситуації, здійснивши переклад та написавши відповідь.

Де знаходиться Ваша фірма з повернення податку з Німеччини? Чи можете Ви більше розказати про Вашу фірму?

Ми знаходимось в чарівному польському місті Жешув (Ряшів) за адресою вул. Леопольда Ліса-Кулі 6, неподалік кордону з Україною.

Протягом тривалого періоду REGELD активно діє на польському ринку, надаючи послуги з повернення податку та співпрацюючи з різними клієнтами. Нам приносить задоволення допомагати нашим клієнтам та надавати професійну підтримку. Ми прагнемо забезпечити вас якісно наданими послугами та відповісти на ваші потреби і очікування. Наша команда завжди готова надати вам професійну консультацію.

Запрошуємо вас відвідати наш польський веб-сайт, де ви знайдете багато інформації про нас та статті на різні теми. Також на Google розміщені свіжі відгуки наших клієнтів, які поділилися своїми враженнями про співпрацю з нами.

FacebookTelegramInstagram
Regeld – Розрахунок податку з Німеччини онлайнt.me/regeldukrainehttps://instagram.com/regeld.ua
Номер телефонуЕлектронна поштаАдрес
+380979671721info@regeldukraine.comМ. Ряшів, вул. Ліса Кулі 6/7
35-025

Рекомендовані статті